Esittely

Nimeni on Mari Kaukanen ja olen noin kolmekymppinen nainen Pirkanmaalta. Kotoisin olen pienestä kaupungista nimeltä Mänttä-Vilppula, mutta muutin töiden perässä Tampereelle vuonna 2010. Asun mieheni ja yhden koiran kanssa vanhassa rintamamiestalossa Tampereen Hakametsässä, jonka kellarikerroksessa sijaitsee myös toimitilani.

Ajatus koirahieronnasta lähti liikkeelle omien koirieni kautta. Halusin oppia huoltamaan omat koirani paremmin ja oppia lisää koirien hoidosta, fyysisetä treenaamisesta, anatomiasta ja fysiologiasta. Koirahieronta opinnot avasivat todellakin silmäni.

Valmistuin Tampereen koirahierojakoulusta kesällä 2013. Opinnot kestivät 10 kuukautta ja niiden laajuus oli 30 op. Koirahierojaopinnot suoritettiin monimuotoisesti. Lähiopetusta oli 400 tuntia, yleensä perjantaisin ja lauantaisin. Muuten opiskelu tapahtui etätehtävinä kotona. Opinnoissa käytiin läpi laajasti koiran anatomia ja fysiologia sekä opeteltiin erilaisia hierontatekniikoita ja menetelmiä. Opintoihin kuului myös 100 h projektikoirien hierontaa. Yhteensä opiskeluun kuului 800h. Opettajana Tampereen Koirahierojakoulussa toimi koirahieroja Päivä Kilponen. Koululla kävi luennoimassa muun muassa eläinlääkärit Pipsa Lampinen ja Johanna Virtanen, osteopaatti Leena Piira, MMM agronomi Riitta Kempe sekä useat aiemmilta vuosikursseilta valmistuneet koirahierojat.

Perustin oman yrityksen 1.5.2013 ja toimin nimellä Koirahieroja Mari Kaukanen. Hieron koiria kotonani Tampereen Hakametsässä ja teen kotikäyntejä Tampereen seudulla.

Toukokuussa 2016 suoritin näyttötutkinnon pieneläinhoitaja, osaamisalana koirahieroja. Tarkoituksenani on jatkuvasti päivittää osaamistani ja kouluttautua lisää. Syksyllä 2017 kävin Biomekaniikka 1- kurssin Jaana-Kaisa Timosen opissa. Toivon mukaan kurssi saisi pian jatkoa. Alkuvuodesta 2018 suoritin Faskiamanipulaatio (VFM Stecco) level 1- kurssin, jossa opettajina toimivat Tuulia Luomala ja Mika Pihlman.

Muu koulutukseni ja ammattitaitoni: ylioppilas 2007, tarjoilija 2010.

Oma koiraharrastukseni alkoi jo lapsena, kun ulkoilutin ja kävin katsomassa naapureiden koiria. Luin kaikki koirakirjat, mitä käsiini sain ja opettelin koirarodut haavellessani omasta koirasta. Ensimmäisen koirani Danin sain kuitenkin vasta 17-vuotiaana. Danin kanssa harrastelin kotitokoilua ja pitkiä lenkkejä. Kävin Danin nuoruusvuosina myös ohjatuissa pk-seuran tottiskoulutuksissa. Dani muutti mukanani Tampereelle ja Danin kanssa koettiin vaikka ja mitä. Dani lopetettiin helmikuussa 2018 sydämen vajaatoiminnan vuoksi. Dani eli 12 vuotta ja 9 kuukautta.

Tampereelle muuton jälkeen vuonna 2010 päätin hankkia toisen koiran. Olin jo pitkään haaveillut dobermannista ja niin minulle tuli 2-vuotias dobermann-narttu Armi. Armi oli tullessaan hyvin tapakasvatettu ja minun oli tarkoitus tutustua eri pk-lajeihin. Kerkesimme aloitella tottista ja jälkeä sekä kokeilla koirahiihtoa. Armi lopetettiin vuosi minulle tulon jälkeen osteosarkooman eli luusyövän vuoksi.

Koirahierojakoulussa pääsin tutustumaan eri harrastuslajeihin, rotuihin ja uusiin ihmisiin ja niin koulun päätyttyä selkeni ajatus uudeta harrastuskoirasta. Rotu oli tietenkin dobermann, mutta tälläkertaa ohjaaja tiesi enemmän ja palava halu kouluttaa koiraa oli syttynyt. Loppuvuodesta 2013 saapui dobermann-narttu Oona, josta on sittemmin kasvanut elämäni koira. Oonan kanssa on harrastettu paljon. Tietoni ja taitoni ovat kehittyneet paljon matkan varrella. Oonan kanssa harrastetaan tavoitteellisesti pk-hakua ja metsäjälkeä. Vähemmän vakavasti myös tokoa ja koirahiihtoa. Oonan kanssa suoritettiin BH-koe syksyllä 2015 ja koulutustunnus HK1 syksyllä 2017.


Mikäli haluat lukea lisää omista koiristani, voit tutustua blogiini täältä.

Oonan kanssa BH-kokeen jälkeen :)

Armi

Oona ja Dani kesällä 2014