Esittely

Nimeni on Mari Kaukanen ja olen syntynyt vuonna -88. Asun Tampereen Hakametsässä omakotitalossa, jonka yhteydessä sijaitsee myös toimitilani.

Valmistuin kesällä 2013 Tampereen koirahierojakoulusta. Opinnot kestivät 10 kuukautta ja niiden laajuus oli 30 op. Koirahierojaopinnot suoritettiin monimuotoisesti. Lähiopetusta oli 400 tuntia, yleensä perjantaisin ja lauantaisin. Muuten opiskelu tapahtui etätehtävinä kotona. Opinnoissa käytiin läpi laajasti koiran anatomia ja fysiologia sekä opeteltiin erilaisia hierontatekniikoita ja menetelmiä. Opintoihin kuului myös 100 h projektikoirien hierontaa. Yhteensä opiskeluun kuului 800h. Opettajana Tampereen Koirahierojakoulussa toimi koirahieroja Päivi Kilponen. Koululla kävi luennoimassa muun muassa eläinlääkärit Pipsa Lampinen ja Johanna Virtanen, osteopaatti Leena Piira, MMM agronomi Riitta Kempe sekä useat aiemmilta vuosikursseilta valmistuneet koirahierojat.

Perustin oman yrityksen 1.5.2013 ja toimin nimellä Koirahieroja Mari Kaukanen. Hieron koiria kotikäynnein Tampereen seudulla.

Toukokuussa 2016 suoritin näyttötutkinnon pieneläinhoitaja, osaamisalana koirahieroja. Tarkoituksenani on jatkuvasti kouluttautua ja kartuttaa osaamistani koirahierojana ja olen suorittanut Biomekaniikka 1 kurssin.

Muu koulutukseni ja ammattitaitoni: ylioppilas 2007, tarjoilija 2010. Työskentelen osa-aikaisena tarjoilijana Tampereen keskustassa sijaitsevassa ruokaravintolassa.

Koiraharrastukseni alkoi jo lapsena, kun ulkoilutin ja kävin katsomassa naapureiden koiria. Luin kaikki koirakirjat, mitä käsiini sain ja opettelin koirarodut haaveillessani omasta koirasta. Ensimmäisen koirani Danin sain kuitenkin vasta 17-vuotiaana. Danin kanssa olen harrastanut lähinnä koti-tokoilua ja pitkiä lenkkejä. Kävin Danin nuoruusvuosina myös pk-seurassa ohjatuissa tottistreeneissä.

Vuonna 2010 hankin itselleni toisen koiran 2-vuotiaan dobermann-narttu Armin. Armin kanssa oli tarkoitus tutustua paremmin eri pk-lajeihin, mutta toisin kävi. Harrastin sen kanssa tottista ja aloittelin jälkeä. Armin kanssa tutustuin myös ensimmäisen kerran koirahiihtoon ja kävin ahkerasti myös pyörälenkeillä. Armi lopetettiin loppuvuodesta 2011 osteosarkooman eli luusyövän vuoksi.

Loppuvuodesta 2013 hankin itselleni uuden harrastuskaverin dobermann-narttu Oonan. Oonan kanssa harrastan tällähetkellä tottista, pk-hakua ja metsäjälkeä. Haussa on saavutettu koulutustunnus HK1 ja kokeissa käyntiä jatketaan ensi kaudella. Talvisin käymme koirahiihtämässä omaksi ja koiran iloksi.

Koirien lisäksi harrastan valokuvausta. Minut voi bongata kuvaamassa erilaisissa koiratapahtumissa

Mikäli haluat lukea lisää omista koiristani, voit tutustua blogiini täältä.Oonan kanssa BH-kokeen jälkeen :)

Armi

Oona ja Dani kesällä 2014