Esittely

Nimeni on Mari Kaukanen ja olen noin kolmekymppinen nainen Pirkanmaalta. Kotoisin olen pienestä kaupungista nimeltä Mänttä-Vilppula, mutta muutin töiden perässä Tampereelle vuonna 2010. Asun mieheni ja kahden koirani kanssa vanhassa rintamamiestalossa Tampereen Hakametsässä, jonka kellarikerroksessa sijaitsee myös toimitilani.

Ajatus koirahieronnasta lähti liikkeelle omien koirieni kautta. Halusin oppia huoltamaan omat koirani paremmin ja oppia lisää koirien hoidosta, fyysisestä treenaamisesta, anatomiasta ja fysiologiasta. Koirahieronta opinnot avasivat todellakin silmäni.

Valmistuin Tampereen koirahierojakoulusta kesällä 2013. Opinnot kestivät 10 kuukautta ja niiden laajuus oli 30 op. Koirahierojaopinnot suoritettiin monimuotoisesti. Lähiopetusta oli 400 tuntia, yleensä perjantaisin ja lauantaisin. Muuten opiskelu tapahtui etätehtävinä kotona. Opinnoissa käytiin läpi laajasti koiran anatomia ja fysiologia sekä opeteltiin erilaisia hierontatekniikoita ja menetelmiä. Opintoihin kuului myös 100 h projektikoirien hierontaa. Yhteensä opiskeluun kuului 800h. Opettajana Tampereen Koirahierojakoulussa toimi koirahieroja Päivä Kilponen. Koululla kävi luennoimassa muun muassa eläinlääkärit Pipsa Lampinen ja Johanna Virtanen, osteopaatti Leena Piira, MMM agronomi Riitta Kempe sekä useat aiemmilta vuosikursseilta valmistuneet koirahierojat.

Perustin oman yrityksen 1.5.2013 ja toimin nimellä Koirahieroja Mari Kaukanen. Hieron koiria kotonani Tampereen Hakametsässä ja teen kotikäyntejä Tampereen seudulla. Koirahieronnan lisäksi työskentelen Mustissa ja Mirrissä 1-2 päivää viikossa.

Toukokuussa 2016 suoritin näyttötutkinnon pieneläinhoitaja, osaamisalana koirahieroja. Tarkoituksenani on jatkuvasti päivittää osaamistani ja kouluttautua lisää. Syksyllä 2017 kävin Biomekaniikka 1- kurssin Jaana-Kaisa Timosen opissa. Alkuvuodesta 2018 suoritin Faskiamanipulaatio (VFM Stecco) level 1- kurssin, jossa opettajina toimivat Tuulia Luomala ja Mika Pihlman. Syksyllä 2018 suoritin faskiamanipulaatio level 2- kurssin.

Muu koulutukseni ja ammattitaitoni: ylioppilas 2007, tarjoilija 2010.

Omat koirat:

HK2 BH MH LT Way Out West Emerald

Oona, dobermann

1.11.2013

Oonan kanssa harrastetaan tavoitteellisesti hakua, jälkeä ja etsintää (EK), sekä omaksi iloksi koirahiihtoa ja tokoa. Koetavoitteita on ollut enemmänkin, mutta koiran terveysongelmat laittavat toisinaan kapuloita rattaisiin (atopia).

Kuva: JerisoPhoto

Ceriinan Jeeves

Dani, pinseri

1.5.2018 - 16.2.2018 Sydämen vajaatoiminta

Dani oli ensimmäinen koirani, jonka sain ollessani 17-vuotias. Erittäin haastava varautuneen ja terävän luonteensa vuoksi. Hyökkäys oli sen mielestä paras puolustus ja miellyttämishalua ei ollut tippaakaan. Erittäin opettavainen koira. Nuoruusvuosina käytiin ohjatuissa tottiskoulutuksissa, mutta muuten Dani sai elää kotikoiran elämää.

Sinacria Hello Mary Lou

Tito, pieni sileäkarvainen portugalinpodengo

s. 26.5.2018

Tito on meidän sydänten sulattaja. Reipas pikku-ukko, jonka kanssa on hauska tehdä kaikkea. Muistan sanoneeni, että ei mitään tavoitteita ja koiran elämäntehtävä on olla söpö ja mitenkäs sitten kävikään.

Harrastuksina agility, toko ja näyttelyt.

Brückendorfer Panthera

Armi, dobermann

28.9.2008 - 30.12.2011 Osteosarkooma (luusyöpä)

Armi tuli minulle 2-vuotiaana hyvin tapakasvatettuna kodinvaihtajana. Tarkoitus oli tutustua pk-lajeihin, mutta toisin kävi. Vuoden kuluttua koira sairastui luusyöpään ja lopetettiin.